Τσικουδιά Κρήτης

Περιγραφή

Η ρακή ή Τσικουδιά είναι ένα πολύτιμο προϊόν της κρητικής κουλτούρας και φιλοξενίας. Παρασκευάζεται κάθε φθινόπωρο μετά τη συγκομιδή του σταφυλιού, κατά την οινοποίηση. Αποτελείται από το υπόλειμμα της πρέσας των σταφυλιών και τον πυρήνα, ο οποίος αποσταζόμενος παράγει τη ρακή, ένα διάφανο παραδοσιακό ποτό της Κρήτης. Η ρακή ή Τσικουδιά συνήθως σερβίρεται παγωμένη σε μικρά ποτηράκια ρακής, συνοδεύοντας τους περίφημους ρακομεζέδες ή μετά το φαγητό ως επιδόρπιο με γλυκά κουταλιού και άλλα γλυκά κεράσματα. Η ρακή είναι καθαρή και περιέχει κατά μέσο όρο 30 έως 40 τοις εκατό αλκοόλ κατ’ όγκο, γεγονός που την καθιστά πολύ δυνατή και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να γιορτάσουν οι κρητικοί στιγμές χαράς και φιλοξενίας.

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασία γυάλινου μπουκαλιού των 200ml και 500ml.

Τρόπος Διατήρησης

Φυλάσσεται σε δροσερό & σκιερό μέρος.