Ρακόμελο Κρήτης

Περιγραφή

Το ρακόμελο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά στην Ελλάδα, και παρασκευάζεται από τη συνδυασμό της τσικουδιάς με το μέλι. Αυτό το παραδοσιακό ποτό έχει βαθιές ρίζες στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, καθώς και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η παραγωγή του ρακόμελου έχει αρχίσει να διαδίδεται σε άλλες χώρες και έχει αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στη διεθνή αγορά. Το ρακόμελο συνήθως σερβίρεται ζεστό τους χειμερινούς μήνες, αλλά μπορεί επίσης να απολαυστεί κρύο ως δροσερό καλοκαιρινό ποτό.

Το αρωματικό μέλι συνδυάζεται αρμονικά με την έντονη γεύση της τσικουδιάς, ενώ η προσθήκη μπαχαρικών, όπως η κανέλα και το γαρύφαλλο, προσδίδει μια ευχάριστη πινελιά στο ποτό. Με το ρακόμελο μπορείτε να απολαύσετε τις στιγμές χαλάρωσης σας σε παρέες, στα παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες, αλλά και στο ίδιο σας το σπίτι, ως ζεστό ή κρύο ρόφημα.

Συστατκά

Απόσταγμα στεμφύλων (τσικουδιά), θυμαρίσιο μέλι, καρυκεύματα.

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασία γυάλινου μπουκαλιού των 200ml και 500ml.

Τρόπος διατήρησης

Φυλάσσεται σε δροσερό & σκιερό μέρος. Πιθανό ίζημα οφείλεται στο περιεχόμενο μέλι.