Ανθότυρος ξερός Κρήτης

Περιγραφή

Στην αγορά διατίθεται ο φρέσκος, μαλακός ανθότυρος και ο ώριμος, ξηρός ανθότυρος, ο οποίος εμφανισιακά είναι ένα λευκό ημίσκληρο τυρί με τραχιά επιφάνεια που χαρακτηρίζεται από μια έντονη, υφάλμυρη βουτυρώδη γεύση. Για την ποιότητά του φημίζεται ιδιαίτερα ο ξηρός ανθότυρος της Κρήτης. Σε σχέση με τον φρέσκο, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι, λιπαρά, θερμίδες, αφού με την ωρίμανση  μειώνεται το ποσοστό υγρασίας, προσδίδοντάς του παράλληλα μια πιο έντονη και πιπεράτη γεύση.

Συστατικά

Τυρόγαλο, αιγοπρόβειο γάλα, αλάτι 2%

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”0″ kcal=”394″ protein=”25,7″ fat=”31″ saturated=”23,2″ carbs=”0,3″ sugars=”0″ fiber=”0″ salt=”0,48″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 300γρ. περίπου, των 500γρ. περίπου και του ενός κιλού περίπου.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται στο ψυγείο στους 2°C – 4°C.