Ρακόμελο Κρήτης

Περιγραφή

Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με τη διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας τσικουδιά με μέλι και διάφορα μπαχαρικά. Παρασκευάζεται στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, αλλά και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες σαν ζεστό ρόφημα. Παλαιότερα το έδιναν και ως φάρμακο για το βήχα (και όχι μόνο), αφού εκτός από θερμαντικό, λειτουργεί και ως αποχρεμπτικό, διότι ανοίγει τις αεροφόρους οδούς.

Συστατκά

Απόσταγμα στεμφύλων (τσικουδιά), θυμαρίσιο μέλι, καρυκεύματα.

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασία γυάλινου μπουκαλιού των 200ml και 500ml.

Τρόπος διατήρησης

Φυλάσσεται σε δροσερό & σκιερό μέρος. Πιθανό ίζημα οφείλεται στο περιεχόμενο μέλι.