Χοιρινό Απάκι Χωριατικό Κρήτης ‘Λαμπάκης’

Περιγραφή

Το απάκι αποτελεί ένα ιδιαίτερο αλλαντικό της ορεινής Κρήτης και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κρητικής παράδοσης. Παρασκευάζεται από εκλεκτά χοιρινά κομμάτια, τα οποία προετοιμάζονται μέσω της διαδικασίας της πάστας, ώστε να αποκτήσουν την κατάλληλη υφή και γεύση.

Στη συνέχεια, το κρέας καρυκεύεται με εκλεκτά βότανα και μυρωδικά που προέρχονται από την κρητική γη, όπως η ρίγανη, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, προσθέτοντας έτσι ένα μοναδικό άρωμα και γεύση στο αλλαντικό. Το απάκι ολοκληρώνει την παρασκευή του με την καπνιστή διαδικασία, η οποία ενισχύει τη γεύση του και το καθιστά ακόμα πιο απολαυστικό. Το απάκι μπορεί να συνοδεύσει ποικίλα πιάτα ή να απολαυστεί σκέτο, προσφέροντας μια πλούσια και αυθεντική γαστρονομική εμπειρία της κρητικής κουζίνας.

Συστατικά

Χοιρινό κρέας, αλάτι,νερό, ξύδι, μίγμα αρωμάτων

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”640″ kcal=”153″ protein=”23″ fat=”6,5″ saturated=”2,4″ carbs=”0,5″ sugars=”0,5″ fiber=”0″ salt=”2,4″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 300γρ. περίπου.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται στο ψυγείο στους 0-4°C. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας συντηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες.