Ελιές Θάσου Θρούμπες

Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Η Θρούμπα είναι μια εξαιρετική ποικιλία ελιάς που ωριμάζει πάνω στο ελαιόδεντρο και γλυκαίνει από μόνη της. Αυτή η ποικιλία καλλιεργείται κυρίως στη Θάσο, και το χαρακτηριστικό αυτό γλύκισμα και φυσικό σταφίδιασμα οφείλεται σε ένα μύκητα, που λέγεται Phoma oleae. Είναι μια παραδοσιακή ελληνική ποικιλία ελιάς που αποτελεί κομμάτι της μεσογειακής διατροφής μας.

Η Θρούμπα έχει επίσης πλούσιο περιεχόμενο θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Η ελιά της Θάσου με τον κυλινδρικό καρπό περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, με ένα φλιτζάνι ελιές να αποτελεί μια σπουδαία πηγή σιδήρου (4,4mg). Επιπλέον, η Θρούμπα περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε καλίου, ασβεστίου, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες, που την καθιστούν έναν υγιεινό και θρεπτικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

Διατίθενται σε συσκευασία vacuum των 5 κιλών.

Συστατικά

Ελιές, αλάτι, ηλιέλαιο

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”0″ kcal=”528″ protein=”2,8″ fat=”15,8″ saturated=”7,1″ carbs=”21,6″ sugars=”2,1″ fiber=”9,2″ salt=”0,08″]

Βάρος

Καθαρό βάρος: 5 κιλά.