Παξιμάδι Σφακιανό ‘Μανούσος’

Περιγραφή

Το σφακιανό παξιμάδι, που προέρχεται από τα όμορφα Σφακιά της Κρήτης, αποτελεί ένα γαμήλιο κέρασμα που συχνά προσφέρεται στους καλεσμένους σε γάμους, είτε με γραβιέρα, είτε χωρίς επιπλέον συνοδευτικά. Το παξιμάδι αυτό διακρίνεται από το χαρακτηριστικό άρωμα γλυκάνισου, την υπόγλυκη γεύση και την αφράτη υφή του. Φτιαγμένο από ένα μικρό οικογενειακό φούρνο στην Κρήτη, το σφακιανό παξιμάδι ξεχωρίζει λόγω της υψηλής ποιότητας που προσφέρει.

Η επιτυχία του σφακιανού παξιμαδιού οφείλεται στις μοναδικές συνταγές που έχουν κληρονομηθεί και εξελιχθεί από γενιά σε γενιά, καθώς και στη χρήση αγνών και ποιοτικών πρώτων υλών. Η παράδοση και η τέχνη της κρητικής ζαχαροπλαστικής συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν αυτό το υπέροχο παξιμάδι, το οποίο είναι πλέον γνωστό και αγαπητό όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συστατικά

Αλεύρι σίτου Τ.70%, νερό, ζάχαρη 7%, προζύμι (αλεύρι σίτου, νερό, λακοβάκιλλοι), πυρηνέλαιο, μαγιά νωπή, αλάτι, κόλιανδρος, γλυκάνισος, βανίλια.

Μπορεί να περιέχει ίχνη από σησάμι, προϊόντα με βάση το γάλα, φιστίκια αράπικα (αραχίδες), άλλους ξηρούς καρπούς και αυγό.

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1738″ kcal=”411″ protein=”13,8″ fat=”5,7″ saturated=”1,6″ carbs=”75,6″ sugars=”11,7″ fiber=”1,1″ salt=”0,5″]

Βάρος

Καθαρό βάρος: 350γρ.

Τρόπος Συντήρησης

Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.