Ανθότηρος Κρήτης

Περιγραφή

Ο ανθότυρος ή το ανθότυρο, όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε, είναι ένα παραδοσιακό μαλακό ελληνικό τυρί μαλακό σε υφή, με ποσοστό υγρασίας 70%, δίχως εξωτερική μεμβράνη και με ήπια γεύση. Παρασκευάζεται από τυρόγαλα πρόβειου και γίδινου γάλακτος, στο οποίο προστίθενται ποσότητες πρόβειου ή γίδινου γάλακτος. Περιέχει τα λιγότερα λιπαρά από τα άλλα τυριά και σε συνδυασμό με τη χαμηλή ποσότητα αλατιού το καθιστούν ιδανικό για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Καθότι αποτελεί τυρί φτωχό σε νάτριο, δηλαδή αλάτι, διαθέτει και πολύ μικρή διάρκεια «ζωής». Γι’ αυτό το λόγο προτείνεται η κατανάλωσή του να γίνεται εντός λίγων ημερών. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έλλειψη λόγω των πολύ μικρών ποσοτήτων φρέσκου γάλακτος.

Συστατικά

Από 100% αιγοπρόβειο γάλα. (περιέχει λακτόζη)

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”0″ kcal=”156″ protein=”11″ fat=”10,3″ saturated=”6,3″ carbs=”5″ sugars=”4,3″ fiber=”0″ salt=”0,8″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 500γρ. και 1 κιλού περίπου.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται στο ψυγείο στους 2° – 4°C.