Χόνδρος Γλυκός ‘Μανούσος’

Περιγραφή

Όταν στην Κρήτη λέμε “χόνδρο”, εννοούμε τον παραδοσιακό τραχανά. Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία, λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. Οι τραχανάδες χωρίζονται σε γλυκούς και ξινούς, ανάλογα με το γάλα από το οποίο παρασκευάζονται. Ως εκ τούτου, ο γλυκός γίνεται από φρέσκο, ενώ ο ξινός από γάλα που έχει αφεθεί να ξινίσει. Ο τραχανάς μαγειρεύεται σαν σούπα είτε με αρκετό νερό είτε πιο πηχτή. Ορισμένες φορές μαγειρεύεται και με ντομάτα ή με γάλα ή με κάποιο τυρί, συνήθως φέτα.

Συστατικά

Σιτάρι ολικής άλεσης, κατσικίσιο φρέσκο γάλα και λίγο αλάτι.

Βάρος

Καθαρό βάρος: 500γρ.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται σε μέρος δροσερό και ξηρό.