Περιγραφή
Οι βολβοί ή αλλιώς ασκορδουλάκοι είναι κρεμμυδοειδείς, άγριοι, βρώσιμοι βολβοί που τρώγονται βραστοί. Θεωρούνται εξαιρετικοί μεζέδες και τρώγονται σκέτοι ή μέσα σε σαλάτα. Συνδυάζονται τέλεια με όσπρια και κρεατικά. Αποτελούν βασικό στοιχείο της κρητικής διατροφής και είναι μία από τις υγιεινότερες τροφές. Υποστηρίζεται ότι συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης. Παράγονται από ένα μικρό εργαστήριο στο Ρέθυμνο και δεν περιέχουν κανενός είδους συντηρητικά ή πρόσθετα.