Παξιμάδι Κριθαροκουλούρα ‘Μανούσος’

Περιγραφή

Ένα προϊόν χαμηλό σε λιπαρά, αλλά ιδιαίτερα χορταστικό και εύπεπτο λόγω του υψηλού ποσοστού φυτικών ινών που περιέχει. Πρόκειται για το παξιμάδι που κατεξοχήν χρησιμοποιείται στον ντάκο, ή αλλιώς κουκουβάγια, ο οποίος παραδοσιακά φτιάχνεται με κρίθινα παξιμάδια. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό από τα υπόλοιπα είναι ότι όταν βρέχεται, είτε με νερό είτε με την ντομάτα, δε μαλακώνει ποτέ σε σημείο να χαλάει η υφή του. Δεν περιλαμβάνει πρόσθετα και συντηρητικά. Άριστης ποιότητας, παρασκευάζεται σε ένα μικρό οικογενειακό φούρνο της Κρήτης που διατηρεί τα μυστικά της αγνής κρητικής διατροφής αναλλοίωτα ανά τους αιώνες. Διατίθεται σε συσκευασίες 600γρ και 5 κιλών.

Συστατικά

Αλεύρι κρίθινο ολικής άλεσης 46%, νερό, Αλεύρι σίτου ολικής άλεσης, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προζύμι (αλεύρι σίτου, νερό, λακτοβάκιλλοι), μαγιά νωπή, αλάτι

Μπορεί να περιέχει ίχνη από σησάμι, προϊόντα με βάση το γάλα, φιστίκια αράπικα (αραχίδες), άλλους ξηρούς καρπούς και αυγό.

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1481″ kcal=”349″ protein=”12″ fat=”0,5″ saturated=”0,1″ carbs=”73,3″ sugars=”0″ fiber=”1,5″ salt=”1,7″]

Βάρος

Καθαρό βάρος: 600γρ.

Τρόπος Συντήρησης

Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.