Περιγραφή
Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουν σε όλη την Κρήτη, ίσως με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε περιοχή. Σε αυτές τις πίτες κυριαρχεί το μάραθο, ένα από τα πιο αγαπημένα κρητικά χορταρικά. Στην Κρήτη δεν χρησιμοποιούν το μάραθο μόνο ως μυριστικό, αλλά ως κύριο υλικό σε πολλές συνταγές. Είναι νηστίσιμες, συνεπώς και η καλύτερη επιλογή για το σαρακοστιανό τραπέζι.
Συστατικά
Ζυμάρι: Αλεύρι σίτου 70%, ηλιέλαιο, παρθένο ελαιόλαδο, νερό, αλάτι.
Γέμιση: Σπανάκι, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο, μάραθο, παρθένο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πουρές πατάτας.
Διατροφικά Στοιχεία
[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1023,7″ kcal=”244,6″ protein=”6,0″ fat=”7,8″ saturated=”1,08″ carbs=”37,6″ sugars=”0,7″ fiber=”2,5″ salt=”1,02″]
Βάρος
Διατίθεται σε συσκευασίες των 4 τεμαχίων.
Καθαρό Βάρος: 640γρ.
Τρόπος διατήρησης
Διατηρείται σε κατάψυξη στους -18°C μέχρι την ημερομηνία λήξης. Μη καταψύχετε αποψυγμένο προϊόν.