Μακαρούνες Καρπάθου Melko

Περιγραφή

Ένα παραδοσιακό ζυμαρικό της Κάσου και της Καρπάθου που το σχήμα του είναι συνήθως μικροί κύλινδροι (σαν σκαφάκι), αλλά μπορεί να βρεθεί και σαν μικρές, επίπεδες λωρίδες. Συχνά συνδυάζεται με ένα ακόμη τοπικό συστατικό, την σιτάκα, ένα ρευστό πρόβειο τυρί με πεντανόστιμη ξινή γεύση και πλούσιο σώμα, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα καλό στραγγιστό γιαούρτι. Οι Μακαρούνες Καρπάθου Melko παρασκευάζονται χειροποίητα από μια οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης, με τα πιο φυσικά και υγιεινά υλικά. Είναι φτιαγμένες από 100% σιμιγδάλι ολικής άλεσης και νερό.

Συστατικά

100% Σιμιγδάλι ολικής αλέσεως, νερό.

Διατροφικά στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1478″ kcal=”353″ protein=”13″ fat=”1″ saturated=”0,3″ carbs=”75″ sugars=”2,3″ fiber=”3,5″ salt=”0,0″]

Βάρος

Καθαρό βάρος: 500γρ.

Τρόπος διατήρησης

Φυλάσσονται σε δροσερό μέρος χωρίς υγρασία.