Περιγραφή
Η ντομάτα είναι από τα λαχανικά που αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Oiλιαστές ντομάτες έχουν την ίδια διατροφική αξία με τις φρέσκιες. Είναι σχεδόν το ίδιο πλούσιες σε λυκοπένιο, αντιοξειδωτικά, σίδηρο και βιταμίνη C, γιατί τα συστατικά τους δε χάνονται όταν αποξηραίνονται. Αυτό ισχύει είτε τις αγοράσουμε μέσα σε βάζο με λάδι, είτε είναι απλώς αποξηραμένες σε συσκευασία. Εκτός από υγιεινές, οι λιαστές ντομάτες είναι και πολύ γευστικές. Χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, σάντουιτς, διαφόρων ειδών σάλτσες και όχι μόνο. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή και δεν απαιτεί την προσθήκη συντηρητικών, γι’αυτό και δικαίως θεωρείται αγνή τροφή.