Περιγραφή
Ένα ζυμαρικό σε σχήμα φύλλο ελιάς που είναι φτιαγμένο από σιμιγδάλι, σπανάκι, και νερό. Το σχήμα του επιτρέπει στη σάλτσα να αναδειχθεί, ενώ το σπανάκι με το οποίο έχει παρασκευαστεί προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό. Είναι ιδανικό για κόκκινες σάλτσες, οι οποίες καλό είναι να μην είναι πολύ αραιές ώστε να δέσουν καλά με το σχετικά επίπεδο ζυμαρικό. Παρασκευάζεται χειροποίητα στο Ηράκλειο Κρήτης από μια οικογένεια που φροντίζει πάντα να φτάνουν στο τραπέζι μας τα νοστιμότερα ζυμαρικά, φτιαγμένα με τα πιο αυστηρά διαλεγμένα φυσικά και υγιεινά υλικά.