Ελιές Θάσου Θρούμπες

Κατηγορία: Ετικέτες: , ,

Περιγραφή

Θρούμπα ονομάζεται η ποικιλία ελιάς που ωριμάζει πάνω στο ελαιόδεντρο και γλυκαίνει από μόνη της. Η ποικιλία αυτή καλλιεργείται κυρίως στη Θάσο και το χαρακτηριστικό αυτό φυσικό σταφίδιασμα και γλύκισμα οφείλεται σε ένα μύκητα, που λέγεται Phoma oleae. Είναι μία παραδοσιακή ελληνική ποικιλία ελιάς που αποτελεί κομμάτι της μεσογειακής μας διατροφής. Όσον αφορά τα θρεπτικά της συστατικά, η ελιά της Θάσου με τον κυλινδρικό καρπό είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά. Μόνο ένα φλιτζάνι ελιές είναι μια σπουδαία πηγή σιδήρου (4,4mg).  Διατίθενται σε συσκευασία vacuum των 5 κιλών.

Συστατικά

Ελιές, αλάτι, ηλιέλαιο

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”0″ kcal=”528″ protein=”2,8″ fat=”15,8″ saturated=”7,1″ carbs=”21,6″ sugars=”2,1″ fiber=”9,2″ salt=”0,08″]

Βάρος

Καθαρό βάρος: 5 κιλά.