Ελιές Πράσινες Τσακιστές ΄Μανούσος’

Περιγραφή

 

Από τα μέσα Οκτωβρίου και έπειτα συλλέγονται οι πρώτες πράσινες άγουρες ελιές. Όλες οι ελιές, όταν είναι άγουρες, είναι πράσινες. Η μεταβολή στο χρώμα τους γίνεται σταδιακά, ανάλογα με το στάδιο ωρίμασης. Οι πράσινες ελιές περιέχουν λιγότερο ελαιόλαδο και έτσι εξηγείται η έντονη γεύση τους, η ελαφριά πικράδα τους, αλλά και η σφιχτή και κρουστή σάρκα τους. Οι  τσακιστές ελιές είναι ο καλύτερος τρόπος επεξεργασίας για όσους βιάζονται να γευθούν φετινές ελιές. Έχουν φρουτώδη και δροσερή γεύση, κρουστή σάρκα και λεμονάτο άρωμα. Μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι δε διατηρούνται όσο με τους υπόλοιπους τρόπους επεξεργασίας, καθώς μετά από 3-4 μήνες μαλακώνουν και δεν είναι το ίδιο νόστιμες. Γι’ αυτό και η διαθεσιμότητά τους είναι περιορισμένη.

Συστατικά

Ελιές 70%, άλμη 25%, ξύδι, ηλιέλαιο

Βάρος

Καθαρό βάρος: 10 κιλά.

Στραγγιστό βάρος: 7 κιλά.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται σε μέρος δροσερό και ξηρό.