Χαλούμι Κύπρου ( Ημίσκληρο τυρί)

 Χαλούμι Κύπρου ( Ημίσκληρο τυρί)Θεωρείται το κατ’ εξοχήν κυπριακό τυροκομικό προϊόν και υπάρχουν αναφορές για το τυρί αυτό στην Κύπρο από το 1556. Παρασκευάζεται απο μείγμα αγελαδινού με αιγοπρόβειο γάλα ή και εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο. Είναι ημίσκληροενώ το χρώμα του ανάλογα με το μείγμα γάλατος από το οποίο παρασκευάζεται μπορεί να είναι άσπρο ή ελαφρώς κίτρινο και με την πάροδο του χρόνου να κιτρινίζει περισσότερο. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμό του, δε λιώνει.

Σε απόθεμα Μ/Δ , , .

Περιγραφή

 Χαλούμι Κύπρου ( Ημίσκληρο τυρί)Θεωρείται το κατ’ εξοχήν κυπριακό τυροκομικό προϊόν και υπάρχουν αναφορές για το τυρί αυτό στην Κύπρο από το 1556. Παρασκευάζεται απο μείγμα αγελαδινού με αιγοπρόβειο γάλα ή και εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο. Είναι ημίσκληροενώ το χρώμα του ανάλογα με το μείγμα γάλατος από το οποίο παρασκευάζεται μπορεί να είναι άσπρο ή ελαφρώς κίτρινο και με την πάροδο του χρόνου να κιτρινίζει περισσότερο. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμό του, δε λιώνει.