Ξυνόχοντρος Κρήτης ‘Μανούσος’

Ξυνόχοντρος Κρήτης 500grΑγνός παραδοσιακός ξυνόχοντροςαπ’τα χωριά της Κρήτης. Χωρίς συντηρητικά και χρώματα, παρασκευασμένο από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Παρασκεύαζεται με φρέσκο πρόβειο γάλα και αναποφλοίωτο σιτάρι, τα πιο αγνά υλικά της Κρήτης γι’αυτό και αποτελεί μέρος της υγιεινής κρητικής διατροφής.

Περιγραφή

Ξυνόχοντρος Κρήτης αποτελεί ένα ακόμα παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης, γνωστό για την αγνότητα και την αυθεντικότητά του. Η παρασκευή του γίνεται από τους ντόπιους κτηνοτρόφους, οι οποίοι παράγουν φρέσκο πρόβειο γάλα. Το γάλα αυτό χρησιμοποιείται άμεσα για την παρασκευή του ξυνόχοντρου, χωρίς καμία επεξεργασία ή πρόσθετα συντηρητικά και χρώματα. Η προσθήκη αναποφλοίωτου σιταριού προσδίδει στο ξυνόχοντρο την ανάλαφρη και τραγανή του υφή.

Ο Ξυνόχοντρος Κρήτης είναι μέρος της κρητικής διατροφής και διατίθεται στην αγορά σε διάφορες συσκευασίες. Μπορεί να καταναλωθεί ως έχει, ή να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα της τοπικής κουζίνας, όπως φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο. Ο ξυνόχοντρος αποτελεί μια υγιεινή και γευστική επιλογή, καθώς δεν περιέχει κανένα συντηρητικό ή χημικό πρόσθετο.

Συστατικά

Σιτάρι, ολικής άλεσης, κατσικίσιο φρέσκο γάλα και λίγο αλάτι.

Βάρος

Καθαρό βάρος: 500γρ.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται σε μέρος δροσερό και ξηρό.