Λαδοτύρι Μυτιλήνης (ΠΟΠ)

  Είναι γνωστό και ως «κεφαλάκι Μυτηλήνης» λόγω του ότι έχει σχήμα μικρού κεφαλιού. Ονομάστηκε όμως «λαδοτύρι» διότι διατηρείται σε ελαιόλαδο για τουλάχιστον 3 μήνες. Είναι σκληρό τυρί με και αλμυρή γεύση και χρησιμοποιείται και σαν συνοδευτικό για τους μεζέδες αλλά και σε διάφορες συνταγές όπως Σουφλέ. 

Σε απόθεμα Μ/Δ , , .

Περιγραφή

  Είναι γνωστό και ως «κεφαλάκι Μυτηλήνης» λόγω του ότι έχει σχήμα μικρού κεφαλιού. Ονομάστηκε όμως «λαδοτύρι» διότι διατηρείται σε ελαιόλαδο για τουλάχιστον 3 μήνες. Είναι σκληρό τυρί με και αλμυρή γεύση και χρησιμοποιείται και σαν συνοδευτικό για τους μεζέδες αλλά και σε διάφορες συνταγές όπως Σουφλέ.