Χαλούμι Κύπρου

Περιγραφή

Το Χαλούμι αποτελεί το εμβληματικό τυρί της Κύπρου, αλλά και πιθανότατα μια παγκόσμια μοναδικότητα ως προς τον τρόπο παρασκευής του. Θεωρείται το κατ’ εξοχήν κυπριακό τυροκομικό προϊόν και υπάρχουν αναφορές για το τυρί αυτό στην Κύπρο από το 1556. Παρασκευάζεται απο μείγμα αγελαδινού με αιγοπρόβειο γάλα ή και εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο. Είναι ημίσκληρο, ενώ το χρώμα του ανάλογα με το μείγμα γάλακτος από το οποίο παρασκευάζεται μπορεί να είναι άσπρο ή ελαφρώς κίτρινο και με την πάροδο του χρόνου να κιτρινίζει περισσότερο. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμό του, δε λιώνει.

Συστατικά

Μείγμα αγελαδινού & αιγοπρόβειου κυπριακού γάλακτος, αλάτι, πυτιά μη ζωικής προέλευσης, δυόσμος.

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1296″ kcal=”312″ protein=”21,9″ fat=”23,1″ saturated=”13,6″ carbs=”4,1″ sugars=”2,1″ fiber=”0″ salt=”2,5″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 250γρ. περίπου και του ενός κιλού περίπου.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται στο ψυγείο στους 0°C – 6°C.