Στάκα Σητείας ψημένη

Περιγραφή

Το ανθόγαλο είναι ο ανθός του γάλακτος, δηλαδή το λίπος του. Ουσιαστικά πρόκειται κυρίως για λίπος αιγοπρόβειου γάλακτος και αλάτι, τα οποία χαρίζουν αυτήν την πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή. Είναι «η τσίπα», η κρούστα που κάνει το γάλα και ιδιαίτερα το πρόβειο όταν μείνει μερικές ώρες ξεσκέπαστο και εκτός ψυγείου. Είναι κρητικό προϊόν και βασικό συστατικό του ευρέως γνωστού κρητικού γαμοπίλαφου. Μπορεί όμως κανείς να το απολαύσει και ως πρωινό ή διάφορα σνακ πλούσια σε ενέργεια αλλά και για διάφορες συνταγές αλμυρών και γλυκών πιάτων.

Συστατικά

Από αιγοπρόβειο γάλα

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1226″ kcal=”296″ protein=”4,7″ fat=”25″ saturated=”16,7″ carbs=”12,6″ sugars=”2,3″ fiber=”0,8″ salt=”2″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 265γρ. και 600γρ.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται στο ψυγείο στους 2°C – 4°C.