Λουκάνικο Ξυδάτο ‘Μανούσος’

Περιγραφή

Το ξιδάτο λουκάνικο ”Μανούσος” είναι ένα προϊόν που παραδοσιακά παρασκευάζεται στην Κρήτη. Η παραγωγή του ξεκινά με την επιλογή των καλύτερων κομματιών χοιρινού κρέατος και τη μαρινάρισή τους σε κρητικό ξύδι. Το επόμενο βήμα είναι ο καπνισμός του κρέατος με φυσικά αρωματικά ξύλα, που δίνουν στο προϊόν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.

Το ξιδάτο λουκάνικο είναι φτιαγμένο από φρέσκο χοντροκομμένο χοιρινό κρέας και περιέχει μόνο φυσικά συστατικά όπως το κρητικό ξύδι, μαγειρικό αλάτι και μπαχαρικά. Το προϊόν διατίθεται συσκευασμένο ή χύμα σε ειδικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Συστατικά

Χοιρινό κρέας 92%, ξύδι 5%, (Θειώδης ενώσεις), αλάτι, σιρόπι καραμέλας σάκχαρης, πιπέρι μαύρο, κύμινο, αρτύματα καπνιστών τροφίμων, λακτόζη.

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1132″ kcal=”272″ protein=”21″ fat=”20″ saturated=”7,8″ carbs=”0,5″ sugars=”0,5″ fiber=”0″ salt=”2,2″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 300γρ. περίπου.

Τρόπος διατήρησης

Διατηρείται στο ψυγείο στους 0-4°C. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας συντηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες.