Grana Padano 1/8 Ιταλίας

Περιγραφή

Το Grana Padano είναι ένα διάσημο ημιλιπαρό σκληρό τυρί, με μια μοναδική διαδικασία ωρίμανσης που κυμαίνεται από 10 έως 30 μήνες. Παρασκευάζεται από μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα, παρουσιάζοντας διαφορετικές αποχρώσεις λευκού έως αχυρένιου χρώματος. Η γεύση του Grana Padano μπορεί να είναι από γλυκιά έως πικάντικη, ανάλογα με την ηλικία του τυριού, και όσο παλαιώνει, εμφανίζονται άσπρες κηλίδες.

Το όνομα Padano προέρχεται από τον ποταμό Πο (Padus στα Λατινικά), που διασχίζει την περιοχή όπου παράγεται το τυρί. Το Grana αναφέρεται στην κοκκιώδη υφή του τυριού, με τη λέξη να σημαίνει “κοκκιώδες” στη γλώσσα. Όσο πιο ώριμο γίνεται το Grana Padano, τόσο πιο εύθρυπτη και κοκκιώδη υφή αποκτά, γεγονός που το κάνει ιδανικό για διάφορες γαστρονομικές εφαρμογές.

Συστατικά

Αγελαδινό γάλα, αλάτι, πυτιά, Συντηρητικό: λυσοζύμη αυγού.

Διατροφικά Στοιχεία

[nutritional_values per=”100″ unit=”g” kj=”1654″ kcal=”398″ protein=”33″ fat=”29″ saturated=”18″ carbs=”0″ sugars=”0″ fiber=”0″ salt=”1,5″]

Βάρος

Διατίθεται σε συσκευασίες των 4 κιλών περίπου.

Τρόπος Διατήρησης

Διατηρείται στο ψυγείο στους 2-8°C.